Personal tools
You are here: Home Odkryj BikeOne Społeczność Forum BikeOne Kraków To jest jakiś skandal.

To jest jakiś skandal.

Up to BikeOne Kraków

To jest jakiś skandal.

Posted by Anonymous at April 24. 2009
Uważam, że ta cała wypożyczalnia to jest jeden wielki skandal. Sama procedura wypożyczenia jest gorsza niż założenie firmy w urzędzie skarbowym. Miastu chyba zależy żeby był mniejszy ruch samochodowy więc usługa rowerowa powinna być darmowa! W finlandii takie rowery są na każdym kroku i żeby je wypożyczyć wystarczy wrzuciś 1 euro, które po ponownym podpięciu jest zwracane. W Polsce by to raczej nie miało sensu bo zaraz wandale by się zajeli rowerami. Uważam jednak, że powinno to działać w ten sposób: trzeba się zarejestrować, zapłacić kaucję. Ewentualne opłaty pobierać wtedy gdy ktoś przekroczy czas 5h.

Re: To jest jakiś skandal.

Posted by Anonymous at April 24. 2009
Socjalizm skończył się 20 lat temu. Darmowe przedszkola, darmowe obiady itp. już chyba nie wrócą. Nie stać cię nie kupuj, albo zapytaj w Caritasie moze ci dofinansują. Co do procedury wszystko jest ok jeżeli można zrobić to z za klawiatury bez ruszania sie z domu. Procedura może troche zakręcona dla kogoś kto widzi kompa raz na miesiąc, ale mi zajęła 5 minut. Więc daleki jestem od nazywania tego skandalem! tym bardziej, że do pracy dojeżdżam w 20 minut. (dawniej 40)

Posted by Anonymous at April 25. 2009
:)

Previously Anonymous wrote:

Uważam, że ta cała wypożyczalnia to jest jeden wielki skandal. Sama procedura wypożyczenia jest gorsza niż założenie firmy w urzędzie skarbowym. Miastu chyba zależy żeby był mniejszy ruch samochodowy więc usługa rowerowa powinna być darmowa! W finlandii takie rowery są na każdym kroku i żeby je wypożyczyć wystarczy wrzuciś 1 euro, które po ponownym podpięciu jest zwracane. W Polsce by to raczej nie miało sensu bo zaraz wandale by się zajeli rowerami. Uważam jednak, że powinno to działać w ten sposób: trzeba się zarejestrować, zapłacić kaucję. Ewentualne opłaty pobierać wtedy gdy ktoś przekroczy czas 5h.

To może wyprowadź się do Finlandii, będzie spokój, bo mam dość ludzi którzy potrafią tylko narzekać.

Kup se rower i jeździj za darmo , co nie stać cie ?

Posted by Anonymous at April 29. 2009
Hej! Dajcie spokój. nie kłóćcie się na oczach wszystkich jak przedszkolaczki!

Posted by Anonymous at May 04. 2009
Fajne to z Finlandią. Zapomniał dodać, że w Finlandii kierowcy nie wyjmują kluczyków ze stacyjek samochodóe, bo mogliby ich potem w mieszkaniu nie znaleźć. Po prostu tam mało Polaków. A w Krakowie Polaków, jak na razie, nie brakuje. Pozdro.

Posted by Anonymous at May 05. 2009
Aż tak bym nie przesadzał. Nasi obywatele tak znów nie kradną. Jak słucham opowiadań kolegi czecha to wydaje mi sie ze tam ukradliby rowery razem ze stojakami. To fakt ze przez lata system nauczył nas kraść, ale ja widze jakąś poprawę ostatnio. Albo tylko mi sie tak wydaje...

Posted by Anonymous at May 12. 2009
moim zdaniem procedura jest banalnie prosta.

Posted by ..8384 at June 23. 2009

nie jest. 10 razy wpisywałam kod z sms-a i ciągle wychodzi, że jest nieprawidłowy

Posted by BOK BikeOne at June 23. 2009

Previously BIKE|348384|REGISTERED wrote:

nie jest. 10 razy wpisywałam kod z sms-a i ciągle wychodzi, że jest nieprawidłowy

Akurat trafiła Pani na brak "synchronizacji" sms ze stroną www. Spowodowane to było wgraniem nowego oprogramowania do systemu, które miało miejsce w poniedziałek o 12:00 (informacja na stronie głównej, forum i komunikatach). Dziś w godzinach popołudniowych udało nam się usunąć tę usterkę. Teraz może się Pani za pierwszym razem zarejestrować potwierdzając rejestrację kodem z sms. Za utrudnienia przepraszamy.

Posted by ..8168 at July 01. 2009

Wolno to działa :( Zarejestrowałem się i zapłaciłem wczoraj rano i nadal nie mogę skorzystać z usługi :(

Posted by ..6497 at September 23. 2009

Bikeone to mały krok dla ludzkości, ale duży dla Krakowa. Super przedsięwzięcie. I jest to jeszcze jeden dowód na to, że Kraków jest miastem dla ludzi. Kocham tu żyć!

Posted by ..6834 at September 24. 2009

BikeOne to duży krok dla Krakowa, pod warunkiem, że będzie się rozwijać. Przydało by się aby miasto dawało co roku kasę na 10 stacji i nowe rowery, wtedy za 5 lat był by już całkiem fajny system.

Posted by ..8891 at October 14. 2009

Ja pod szkołę dojeżdżam zamiast 20/25 minut w jakieś 10. Jak dla mnie, COOL

Posted by ..9213 at June 04. 2010

Previously Anonymous wrote:

Uważam system BikeOne za rewelacyjny. Może kiedyś będzie, jak w Finlandii, na razie cieszmy się tym, co mamy.