To jest jakiś skandal.
Up to BikeOne Kraków
Previously Anonymous wrote:
Uważam, że ta cała wypożyczalnia to jest jeden wielki skandal. Sama procedura wypożyczenia jest gorsza niż założenie firmy w urzędzie skarbowym. Miastu chyba zależy żeby był mniejszy ruch samochodowy więc usługa rowerowa powinna być darmowa! W finlandii takie rowery są na każdym kroku i żeby je wypożyczyć wystarczy wrzuciś 1 euro, które po ponownym podpięciu jest zwracane. W Polsce by to raczej nie miało sensu bo zaraz wandale by się zajeli rowerami. Uważam jednak, że powinno to działać w ten sposób: trzeba się zarejestrować, zapłacić kaucję. Ewentualne opłaty pobierać wtedy gdy ktoś przekroczy czas 5h.To może wyprowadź się do Finlandii, będzie spokój, bo mam dość ludzi którzy potrafią tylko narzekać.
Previously BIKE|348384|REGISTERED wrote:
nie jest. 10 razy wpisywałam kod z sms-a i ciągle wychodzi, że jest nieprawidłowy
Akurat trafiła Pani na brak "synchronizacji" sms ze stroną www. Spowodowane to było wgraniem nowego oprogramowania do systemu, które miało miejsce w poniedziałek o 12:00 (informacja na stronie głównej, forum i komunikatach). Dziś w godzinach popołudniowych udało nam się usunąć tę usterkę. Teraz może się Pani za pierwszym razem zarejestrować potwierdzając rejestrację kodem z sms. Za utrudnienia przepraszamy.
Bikeone to mały krok dla ludzkości, ale duży dla Krakowa. Super przedsięwzięcie. I jest to jeszcze jeden dowód na to, że Kraków jest miastem dla ludzi. Kocham tu żyć!
BikeOne to duży krok dla Krakowa, pod warunkiem, że będzie się rozwijać. Przydało by się aby miasto dawało co roku kasę na 10 stacji i nowe rowery, wtedy za 5 lat był by już całkiem fajny system.
Previously Anonymous wrote:
Uważam, że ta cała wypożyczalnia to jest jeden wielki skandal. Sama procedura wypożyczenia jest gorsza niż założenie firmy w urzędzie skarbowym. Miastu chyba zależy żeby był mniejszy ruch samochodowy więc usługa rowerowa powinna być darmowa! W finlandii takie rowery są na każdym kroku i żeby je wypożyczyć wystarczy wrzuciś 1 euro, które po ponownym podpięciu jest zwracane. W Polsce by to raczej nie miało sensu bo zaraz wandale by się zajeli rowerami. Uważam jednak, że powinno to działać w ten sposób: trzeba się zarejestrować, zapłacić kaucję. Ewentualne opłaty pobierać wtedy gdy ktoś przekroczy czas 5h.
Uważam system BikeOne za rewelacyjny. Może kiedyś będzie, jak w Finlandii, na razie cieszmy się tym, co mamy.

Zarejestrowałem się i zapłaciłem wczoraj rano i nadal nie mogę skorzystać z usługi