Personal tools
You are here: Home Odkryj BikeOne Społeczność Forum BikeOne Kraków Rankingi. Politechnika na końcu

Rankingi. Politechnika na końcu

Up to BikeOne Kraków

Rankingi. Politechnika na końcu

Posted by ..4523 at April 11. 2009

Jak to wytłumaczycie? Wydawałoby się, że powinien tam być duży ruch..

Re: Rankingi. Politechnika na końcu

Posted by Anonymous at April 12. 2009
Hmmm sprawa wydaje się prosta, studentów nie stać na mieszkania w centrum, tylko wynajmują na peryferiach gdzie nie ma stacji bikeone. Pewnie korzystali by z systemu, gdyby inne budynki PK też miały stacje niestety stacja jest tylko na Warszawskiej. Powinny być takżę, na pochorążych, na czyżynach, pod akademiki i przedewszystkim na kamiennej by studenci mogli na wf albo azs dojechać. Obecnie korzystanie przez studentów PK z bike one raczej mija się z celem, gdyż autobusy i tramwaje z odległych osiedli zatrzymują się pod samą pk, a jeżeli ktoś jedzie z huty to mógł by wysiaść na mogilskim i stamtąd pojechać rowerem, ale nie ma jak przejechać pod dworcem, gdyż przez galerie nie puszczą, przez dworzec mandat a tunel rowerowy od 30 lat nie otwarty. P.S. Gdyby studenci mieli zniżke na system to korzystało by ich więcej.

Posted by Anonymous at April 17. 2009
Wg mnie brakuje więcej miejsc na Polibudzie. Studenci boją się rano przyjeżdżać, ponieważ boją się całej zajętej stacji. Politechnika powinna postawić sobie jeszcze jeden taki stojak wewnątrz kampusu. Miejsca jest dostatek. Myślę, że z czasem stacja podciągnie się w rankingu. P.S. AGH i inne uczelnie też powinny się tym systemem zainteresować...

Posted by Anonymous at April 19. 2009
Na Kamienną masz 5 minut z buta z Nowego Kleparza. Co do innych miejscówek akademickich to dobry pomysł, BikeOne, jak się dobrze zakombinuje wychodzi najtaniej dla studenta w KRK - jednak co do zniżki - nie mam nic przeciwko :)

Posted by Anonymous at April 19. 2009
Zależy gdzie mieszkasz, jak np. w Hucie to ci bike one nic nie da :) Wychodzi najtaniej dla kogoś mieszkającego w centrum i nielubiącecgo chodzić pieszo :)

Posted by Anonymous at April 20. 2009
ja proponowałbym stacje na podchorążych pod AP naprzeciwko jest też wydział Politechniki i wtedy robi się elegancka traska z salwatora na bronowice (wzdłuż Rudawy i Błoni) raz że 2 razy szybciej jest tam przejechać rowerem niż tramwajem a dwa że jest naprawdę przyjmnie.

Posted by Anonymous at May 03. 2009
no właśnie - brak balkłanów w hucie to jakas porażka. mam nadzieje ze sa planowane.

Posted by ..1314 at May 28. 2009

hej, kiedy najnowszy ranking miejsc i usersow bajkuan?

pozdrawiam

efrem

Posted by ..2105 at June 02. 2009

Nie wiem, czy to najlepszy pomysł z tymi statystykami, a przynajmniej z ich publikowaniem. Zaraz znajdzie się banda kretynów, których jedynym celem w życiu będzie pierwsza dziesiątka w rankingu, czyli jeżdżenie z punktu A do punktu B przez cały dzień, byle tylko wypożyczenia nabić. Myślę, że to bez sensu. Oczywiście może się okazać, że tak nie będzie, jednak raczej trudno mi w to uwierzyć. Szkoda rowerów i uzytkowników, gdy się okaże, że nie ma rowru bo 'sportowcy' nabijają sobie statystyki.

Posted by ..1314 at June 04. 2009

ale kolego ..2105 chyba nie jestes naburmuszony z zajecia 7 miejsca.. :)

a ja mysle ze bardzo dobrze ze taki ranking istnieje , jestem w stanie ocenic jaka jest moja aktywnosc na bajkuan. 

nie mam 15 ani 20 lat zeby sie scigac na staty a jesli zajmuje wysoka lokatę to tylko z zadowoleniem dla samego siebie. bajkuan wiele ulatwil.

jou dla wszystkich usersow. w nastepnym miesiacu bede pierwszy haha

efrem kory psykicz

Posted by ..2105 at June 10. 2009

Hehe, nie. Nie jestem naburmuszony. Jak pisałem posta nie wiedziałem nawet, że jest dostępna statystyka za maj (rozgoryczony siódmym miejscem nie jestem, wręcz przeciwnie :). Niestety w lipcu przeprowadzka i przyjdzie się pożegnać z rowerkami i przeprosić szynowce, więc wyższe pozycje w statystykach będą poza moim zasięgiem. Jeśli chodzi o ocenianie własnej aktywności to chyba wystarczy rejestr. Przykro mi, jeśli ktoś poczuł się dotknięty moim postem. Miałem na celu jedynie podkreślenie faktu, że są tacy, których jedynym celem jest wpisanie pierwszego komentarza do artykułu, bycie 'gwiazdą' na różnych portalach, więc jest ryzyko, że znajdą się również tacy, którzy będą chcieli zaistnieć w tych statystykach poprzez męczenie tych biednych rowerów. Miejmy nadzieję, że tak się nie stanie.

ŁB

Posted by ..1314 at June 13. 2009

nie sądzę. nie widziałem raczej i nie wierzę w taką aktywność jak opisujesz na bajkach. ja bym nawet poszedł dalej i powiedział ze a co tam, niechże jezdżą, niech się ścigają, niech będzie ich więcej. wszak chodzi własnie o to ażeby zainteresowanie tą formułą przemieszczania sie zyskała jak najwiękrza popularnosc. nie widze tez azeby kierownictwo bajkuan przejawiało jakies proby zachecania (przez reklamę) ludzi do kożystania z bajkłan. wiele osob pyta mnie kiedy odpinam rower jak to działa etc, założę sie ze zupelnie niewielki procent z nich decyduje sie na kożystanie choć przeciez bajki nie są drogie. pyt do redakcji: jak zwiękrzyla sie liczba usersów na przestrzeni ostatnich tygodni?

pzdr

ekp

Posted by ..1314 at July 15. 2009

15 lipca a statystyk za czerwiec jak nei bylo tak nei ma.. czy to naprawde taki problem?